סדנת פסטה
פסטה היא אולי המנה הפופולרית ביותר וגם המגוונת ביותר, ולא סתם, פסטה יכולה להיות פשוטה וקלילה ומתאימה לילדים בררנים, או מנה מורכבת בעלת טעמים עמוקים ומיוחדים שתככב בתפריט של מסעדת שף ותעלה בהתאם.
בסדנאות שיש בהן פסטה, הפסטה היא גולת הכותרת. מכונת הפסטה מוציאה אותנו הרבה פעמים מאזור הנוחות ושולחת אותנו למקומות חדשים בסביבה הכל כך מוכרת במטבח לכן היה זה טיבעי שנעשה סדנה שבה נכין רק פסטות.
פסטות קצרות וארוכות או ניוקי ברטבים שונים, כיסונים במילויים מיוחדים כמו רביולי וטורטליני ופסטות אפויות כמו קנלוני ולזניות. הכל נכין מחומרי גלם זמינים ובטכניקות ברורות ופשוטות שבקלות תוכלו גם לשחזר בבית. נכין את הבצק, המילוי והרוטב מאפס .
מהמנות בסדנת הפסטה
- טורטליני במילוי גבינות ואגוזים ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה / רביולי בטטה ושקדים קלויים ברוטב רוזה / טליאטלה סן מארקו – קרעי פסטה ברוטב יין לבן עם פטריות, צנוברים, תרד וגבינת מוצרלה / לינגוויני ראגו – בולונז וודקה וזוקיני .
- ניוקי תפו"א בחמאת מרווה / ניוקי סלק בשמנת פסטו.
- לזניה ירקות קלויים וגבינות / קנלוני בטטה ושמנת עם בשמל פטה עיזים / רוטולו ארבע גבינות.
לא לדאוג יהיה גם סלט וקינוח…