תבשיל עוף עם פטריות ופירות יבשים
16 שוקיות עוף
מעט שמן סויה/קנולה לסגירת הבשר
2 חבילות פטריות
4 גזרים קלופים וחתוכים למשולשים ( יודגם בשיעור )
2 בצלים לבנים קצוצים דק
5 שיני שום
חופן גדול של פירות יבשים שלמים
1/2 ליטר ציר עוף
2 כפות סילאן או דבש
מלח , פלפל שחור, כוכב אניס, פפריקה מתוקה וצ'ילי – לפי הטעם
סוגרים היטב את שוקיות העוף במחבת גבוה וחמה, עם מעט שמן טיגון. מסירים הצידה את השוקיות וממשיכים לטיגון הבצל, ולאחריו השום. מצרפים פנימה את הגזרים והפטריות, ומכסים במכסה תוך כדי הנמכת הלהבה לבינונית. מרימים את המכסה ומצרפים את הציר, הפירות היבשים התבלינים הסילאן והעוף. מרימים משקעים בעזרת קירצוף תחתחת המחבת בכף עץ ישרה. ממשיכים בבישול העוף עד שנותר רוטב סמיך ועשיר בטעם (בישול של מינימום 40 דקות – להתאים זמן בישול בעזרת הלהבות)