קראמבל תפוחים ואגסים
3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות של 1.5 סמ"ר
3 אגסים לא קלופים וחתוכים לקוביות של 1 סמ"ר
60 גר' חמאה
80 גר' סוכר חום בהיר
מיץ מלימון אחד
קינמון טחון, טיפונת אגוז מוסקט, טיפונת ציפורן טחונה
בצק פריך: 120 גר' קמח,70 גר' חמאה, 50 גר' אבקת סוכר חלבון ביצה טרוף במעט מי קרח.
מכינים את הבצק הפריך ומעבירים למקרר עד להתמצקות. ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר. מקפיצים את קוביות התפוח והאגס עד לציפוי מושלם, מצרפים את מיץ הלימון ואת התבלינים ומבשלים עד לאידוי כול הנוזלים. מצננים ע"ג תבנית מתכת ומסדרים יפה בתבנית אפיה נמוכה המיועדת להגשה לשולחן. מגרדים בפומפייה גסה את הבצק הפריך ליצירת כיסוי מושלם אך "אוורירי". מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 12 דקות עד להשחמה יפה של הבצק. מעבירים לשולחן ואוכלים חם ישירות מתוך התבנית. מומלץ לצד גלידת וניל …