פוקצ'ה עץ הזית
פוקצ'ות אישיות בטופינג ירקות אנטיפסטי ומוצרלה (מתקבלות כ 10 יח' אישיות בינוניות):
500 גר' קמח לבן
20 גר' שמרים טריים או כף שטוחה של שמרים יבשים
כפית סוכר
כף שטוחה מלח
280 מ"ל מים פושרים
שמן זית ומלח גס לעיטור הפוקצ'ה לפני האפייה
לראש עיסה: ( תהליך שנועד "לעורר" את השמרים ) מערבבים את השמרים עם 100 גר' קמח הסוכר והמים, ומניחים במקום חמים ל- 20 דקות עד לקבלת בועות.
לבצק: מוסיפים את הקמח לאט ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק סמיך מאוד ואת שאר הקמח תוך כדי לישה לקבלת בצק לח וגמיש. מניחים להתפחה ראשונה כשעה ( עד שהבצק מכפיל את נפחו). מאגרפים, לשים ומניחים להתפחה שנייה. מחזיקים את הבצק, ונותנים לו להימתח לצורת הפוקצ'ה ע"י סיבוב הבצק באוויר. מניחים בתבנית ששומנה מראש, בעזרת האצבעות יוצרים גומות אגב סידור הבצק בתבנית, מושכים את הבצק בשמן זית, בוזקים מלח גס, ומניחים לבצק למשך 20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל 210 מעלות כ 20 דקות.
לתוספת הירקות פורסים 2 פלפלים מכול צבע, ובצל סגול אחד. מקפיצים מעט בשמן זית, שום, ופלפל שחור.
מצננים, ומניחים ע"ג הפוקצ'ה ל מס' דקות אחרונות של האפייה.