פאי אגסים בקרם שקדים
בצק פריך מתוק:
300 גרם קמח
150 גרם חמאה
80 גר' אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
מספר כפות מים קפואים
6 אגסים חצויים ופרוסים דק
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
200 גרם שקדים טחונים
4 ביצים טרופות
40 מ"ל רום
50 גרם קורנפלור
מעת ריבת משמש מותחת לזיגוג
מרדדים בצק פריך לתבנית ומקפיאים.
מקציפים חמאה עם סוכר לקבלת מחית אוורירית לבנה.
מוסיפים את הביצים הטרופות , השקדים, הרום והקורנפלור, אחד אחרי השני, לאחר היבלעותו של הקודם בתערובת.
מסדרים בתבנית יחד עם הפרי , ומעבירים למקרר לכמה דקות.
אופים כ- 15 דקות ב – 180 מעלות, ועוד כ- 20 דקות ב – 160 מעלות, מושחים בריתה מותחת כשהעוגה עדיין חמה.