פאד פאק
פאד בתאילנדית זה מטוגן, מוקפץ. פאק מדבר על קבוצה של עלים לבישול, המזכירים את המנגולד במשהו.
פאק צוי, ו קאנה, הם שנים מהנפוצים ביותר בתאילנד. בארץ, אפשר לקבל תבשילון זריז וערמומי בעזרת החסה הערבית הכול כך מוכרת ( ומשעממת… ואולי גם משועממת…)
חסה גדולה ( רק העלים היפים ! ) – עלים קרועים ל4 ביד
2 בצל ירוק ( רק החלק הלבן ) פרוסים לטבעות
2 שיני שום קצוצות דק
3 סמ' ג'ינג'ר מקולף וקצוץ דק
חצי פלפל ירוק חריף ( לאוהבי החריף – החלק העליון עם הזרעים, ולאחרים החלק התחתון ) פרוס דק
שורש עשב לימון טרי ממועך, וקצוץ
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב דגים ( בחנויות מזרח מערב, ומכולות של מושבים עם ריכוז תאילנדים)
2 כפות שמן סויה לטיגון
מתחילים בטיגון ( בוואק ,או מחבת טפלון טובה, חם מאוד ) של טבעות הבצל, כדקה.
מוסיפים פלפל ירוק, וג'ינג'ר, ומטגנים חצי דקה נוספת. מוסיפים את השום ועשב הלימון לטיגון של דקה נוספת. עכשיו מוסיפים את הרטבים, בוחשים לרגע, ומוסיפים את החסה. נכון, כרגע יש לכם ערמה גדולה של חסה ( ולכן כדאי להשתמש במחבת או וואק גדולים ) במחבת, אבל תוך כמה דקות כל הפריכות של החסה נעלמת. חשוב להפוך ולערבב את עלי החסה במשך הבישול. הבישול אורך כ 4 דקות ( תלוי בעוצמת הלהבה).