נוואבי ביריאני
הביריאני הינה קבוצת מאכלי אורז חגיגיים. ממש כפי שביהדות מציינים מאכלים מסויימים חג או אירוע, כך גם סוגים שונים של ביריאני יצביעו על קיומו של חג אתני כזה או אחר. בסדנת בישול זו אנו מבשלים סוג אחת של ביריאני, לציון החגיגה שלנו..
שמן או גהי לטיגון
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
2 תפו"א קלופים שטופים וחתוכים לקוביות בינוניות
כפית זרעי כמון
2 כוסות אורז באסמטי
ליטר מים
כוס אפונה קפואה
למנטה מאסלה:
½ כוס עלי מנטה נקיים
2 פלפלים חריפים ירוקים
2 כפות שמן צמחי
½ כפית גארם מאסלה
1 כפית מלח
80 מל' חלב קוקוס
במעבד מזון מעבדים כול החומרים למחית חלקה.
מטגנים בשמן בצל ותפו"א, עד הזהבה. מוסיפים זרעי כמון, ומנטה מאסלה, ומבשלים דקה שתיים לקבלת ארומה חזקה, ומוסיפים אורז. מוסיפים את המים ומבשלים/מצמצמים מכוסה ע"ג להבה גבוה 10 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את האפונה, ומשהים מכוסה במכסה ומגבת עד להגשה.