מתכון לטארט אגסים וקרם שקדים

כמו לכל עוגה, גם לעוגה הזו יש הרבה גרסאות ומתכונים. במתכון הזה ניסיתי לפשט כמה שיותר עם מס' טריקים. אני לא מבשל את האגסים לפני האפיה ומשתמש בבצק פריך פשוט במיוחד.

בצק פריך

הבצק הזה נמצא באינטרנט תחת השם "בצק פריך משנה חיים" ולא סתם, תשכחו כל מה שהכרתם על בצק פריך. מנוחה, רידוד, קירור, "אפיה עיוורת". את הבצק הזה מכינים כבצק רבוך, משטחים בידיים בתבנית ומכניסים לתנור, הכל בכמה דקות והתוצאה מ-ד-ה-י-מ-ה.טארט אגסים וקרם שקדים

מצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • כף שמן חמניות
  • 50 גרם מים
  • 50 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 180 קמח

ההכנה

להמיס בסיר את כל המרכיבים חוץ מהקמח, להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב היטב. לצנן מעט ולשטח דק בעזרת הידיים בתבנית או ברינג, כדאי להכניס למקפיא לכמה דקות כדי שיתקשה.

לקרם שקדים

קרם שקדים הוא אחד המעדנים המושלמים של עולם הקונדיטוריה, "מרציפני" ונימוח וכל ה"מסביב" סתם תרוץ 😉

המתכון ממש פשוט ואפשר להכין כמות ולשמור במקרר לכמה ימים או במקפיא לכמה שבועות, להוציא כמה רגעים לפני האפיה, למלא את הטארט ולהכניס לתנור.

מצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • ביצה וחלמון
  • 20 גרם קמח
  • 2 כפות ליקר/ויסקי

ההכנה

בוו הגיטרה במיקסר לערבב חמאה וסוכר לתערובת חלקה בהירה ותפוחה, להוסיף ביצים כל פעם אחת עד שניבלע בתערובת, להוסיף אבקת שקדים, קמח וליקר.

זהו! ממלאים את התבנית עם הבצק בקרם השקדים, מסדרים אגסים מקולפים ופרוסים מעל. אפשר גם כמה שקדים פרוסים, ומכניסים לתנור ל 170 מעלות ל 30 דקות, לאחר הצינון מפזרים אבקת סוכר ומגישים.