מתכון לגרנולה ביתית
גרנולה נתפס כ"אוכל בריאות". לצערנו המציאות מורכבת יותר במיוחד כשקונים גרנולה ממפעל שמכין את הגרנולה בצורה תעשייתית ורואה את הגרנולה כמוצר לשיווק שצריך להרוויח עליו. כמות התוספים שנכנסים לגרנולה כדי להאריך את חיי המדף ,ליעל את היצור ולהוזיל את העלות וכך להגדיל את הרווח היא גדולה. מספיק להסתכל בגב האריזה על מרכיבי המוצר כדי לאבד את החשק להכניס אותו לגופנו.
מעבר לחומרים הלא בריאים (או אלו שבכלל לא שמענו עליהם) יש גם מרכיבים שאולי בריאים אבל לא תמיד לטעמינו – אם רק ידעתם כמה פשוט להכין גרנולה בבית.
המרכיבים זולים מאוד ויש לנו את האפשרות "להשקיע" במוצרים איכותיים יותר ובריאים יותר שיתאימו בדיוק לטעמינו. אפשר לשים רק את האגוזים או הפירות היבשים שאנחנו אוהבים או להמתיק יותר או פחות. אין סוף לאפשרויות. כל עוד שומרים על הנוסחה הבסיסית ועל הטכניקה תמיד תהיה הצלחה!
הקוואקר – לגרנולה משתמשים בקוואקר (שיבולת שועל) שלם (לא המוצר להכנה מהירה). כדאי לקנות בחנויות תבלינים איכותיות ולחפש קוואקר שניראה שלם בלי הרבה פירורים שיספגו את כל התיבול של הגרנולה.
אגוזים – האגוזים הם החלק היקר בגרנולה ולכן בגרנולות הקנויות מוסיפים לנו את האגוזים הזולים יותר. עכשיו אנחנו יכולים לשים איזה אגוזים שאנחנו אוהבים, אפילו אגוזים לא שיגרתיים כמו קשיו ,אגוזי ברזיל ועוד.
שמן – הכי טעים חמאה! הכי בריא שמן קוקוס. הכי זול שמן ניטרלי. אפשר גם לערבב בין השמנים כדי לעדן את הטעמים, לפעמים טעם החמאה או הקוקוס דומיננטי מידי.
ממתיק – דבש הכי טוב. אפשר גם סוכר חום כהה לטבעונים או כל סוכר אחר. אפשר גם לערבב כמה סוגים כדי להוזיל עלויות או לעדן טעמים.
פירות יבשים – כמו האגוזים, גם כאן יש לנו אפשרות להשתמש בפירות שאנחנו אוהבים ובפירות מיוחדים ויקרים יותר כמו דובדבנים מיובשים, אוכמניות מיובשות, תותי עץ מיובשים ועוד.
אז הנוסחה מאוד פשוטה:
500 גרם קוואקר
330 גרם אגוזים
100 גרם שמן
150 ממתיק
130 פירות יבשים
כדאי להתחיל ביחס הזה, בפעם הבאה תוכלו להוסיף או להוריד במתיקות.
המתכון שלי:
500 גרם קוואקר שלם
65 גרם אגוזי קשיו
65 גרם שקד מולבן חצוי
65 גרם אגוזי פקאן מקולפים
65 גרם גרעיני חמניה מקולפים
65 גרם גרעיני דלעת מקולפים
65 גרם חמאה
35 גרם שמן חמניות
85 גרם דבש
65 גרם סוכר חום כהה
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
70 גרם אוכמניות מיובשות
35 גרם דובדבן יבש ללא גרעין
35 גרם תות שדה מיובש
השיטה:
לערבב בקערה את הקוואקר והאגוזים,
להמיס במיקרו את החמאה עם הדבש השמן הסוכר הוניל והמלח,
לערבב היטב עם תערובת האגוזים והקווקר,
לפזר שכבה אחידה על מגש אפיה עם ניר אפיה,
להכניס לתנור ל 150 מעלות ל 45 דקות ולערבב את התערובת במגש כל 15 דקות,
להוציא מהתנור ולצנן.
לפורר בידיים,
לערבב פנימה את הפירות היבשים ולארוז במיכל אטום,
רעיונות:
אפשר לפורר חתיכות של חלווה.
בתיאבון 🙂