טארט טאטאן של עגבניות שרי
לבצק פריך: 100 גר' חמאה רכה, 300 גר' קמח, ביצה טרופה אחת, כפית מחוקה מלח דק, מעט תימין יבש.
מפוררים את החמאה יחד עם הקמח ל"פנינים", מוסיפים את הביצה הטרופה והתבלינים, ומהדקים לבצק. מניחים במקרר לשעה לכל הפחות.
לכיסוי: 20 עגבניות שרי אדומות ויפות, חצויות, 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ, ½ בצל סגול קצוץ, מעט פלפל גרוס על מחבת עם ידית מתכת (כדי שיהיה אפשר להכניס לתנור) עם כף שמן זית מטגנים קלות את הבצל והג'ינג'ר. מסדרים את חצאי העגבניות כך שיכסו את כל פני המחבת, ומטגנים 2-3 דקות. מסירים מהאש ומצננים. מרדדים את הבצק הפריך לעלה בעובי 3 מילימטר, ומסדרים על גבי העגבניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים כ 20 דקות, והופכים לכלי הגשה.