בומבה שוקולד
800 גר' שוקולד מריר
400 גר' מחמאה
7 ביצים
210 גר' סוכר
לחמם תנור ל 180 מעלות.
ממיסים ע"ג להבה קטנה את השוקולד והחמאה. יש להקפיד על ערבוב מתמיד, למניעת שרפת השוקולד.
מקציפים במיקסר, במהירות גבוה, את הביצים יחד עם כל כמות הסוכר כחמש דקות, לקבלת קצף בהיר ותפוח. מקפלים לתוך הקצף את השוקולד המומס, עד שהתערובת חלקה ואחידה.
משמנים תבניות אישיות, וממלאים עד שלושת רבעי הכלי. בזמן האפייה עולה נפח העוגה – להיזהר מכמות יתר! אופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתייצבות, ומגישים מיד. לעוגה דפנות יציבים ופנים רטוב, יש להיזהר מייבוש העוגה באפיית יתר.