5 טיפים לבישול ארוך
אחרי יום עבודה מתיש, כשבא לנקר משהו קטן בשעות הערב או סתם כשאין כוח, תמיד כיף שיש את היכולת לאלתר משהו טעים, בריא וכיפי במהירות. סלט מעניין, משהו שקל להקפיץ רגע על מחבת או אפילו לזרוק כמה ירקות לתנור עם עשבי תיבול, יכולים לסדר לנו ארוחה מזינה במינימום מאמץ. אבל עם כל העייפות וחוסר החשק בצד, יש משהו בתבשיל קדרה מפנק ומהביל שבילה מספר שעות ואפילו את כל הלילה על אש קטנה שפשוט נותן משהו אחר. מנות מהסוג הזה מלמדות אותנו שזמן הוא אחד התבלינים הכי טובים שנוכל להשתמש בהם. כדי לפנק אחרים במנות מושקעות, עם טעם עמוק ומרקמים נימוחים ומנחמים, אלו כמה טיפים בדוקים ומוצלחים לבישול ארוך.
לא להשתגע עם תבלינים
לבישול הארוך יש טעמים משלו. כאמור, הזמן נותן הרבה מהטעמים העמוקים שאנחנו מחפשים בבישול מסוג זה ולכן חבל למסך עליהם ביותר מדי תבלינים. אין ספק שמעט קינמון או ציפורן יכולים לתת אופי לתבשיל כזה, אבל מומלץ להשתמש בהם מאוד בעדינות. לרוב, שום, בצל, מלח ופלפל שחור יספיקו לחלוטין.
לא רק חמין
בישול ארוך ממש לא מסתכם רק בחמין. ישנם תבשילים רבים ונהדרים שניתן להכין כמו כתף בקר בירקות שורש ויין, לחובבי המדורות שביניכם, ניתן לעשות פויקע של חיטה, ערמונים וירקות, או ראגו טלה מפורק. אפילו רוטב בולונז טוב הוא לא פחות מתבשיל בשר מפורק איטי וארוך וככל שניתן לו יותר זמן, כך הפסטה תהיה מפנקת יותר.
לסגור את הבשר
הורדת את הסיר מהאש אחרי לילה על אש קטנה והבשר יצא יבש? סביר להניח שלא סגרת את הבשר. חשוב מאוד לצרוב היטב את הנתח במחבת מכל צדדיו לפני הוספתו לתבשיל. הצריבה תוציא גם מהבשר את הטעמים הצלויים והקרמליים שאנו רוצים ותספק לתבשיל צבע קרמלי משגע.
בלי קיצורי דרך
אין על הטעם והצבע שנותן הזמן. אם קיבלת בעבר טיפים להשתמש בתה, בצ'יקוריה ובתבלינים אחרים כדי לתת לתבשיל את הצבע החום הנכסף, הגיע הזמן לשים את ההמלצות האלו בצד. סבלנות ואורך רוח על אש קטנה הם כל מה שצריך כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר.
לבחור בכלי המתאים
לא כל סיר הוא אידיאלי לבישול איטי. חשוב שנבחר בלי בעל דפנות עבות ויכולת לפזר חום באופן אחיד, אחרת נמצאת את עצמנו עם תחתית שרופה ותוצאות מתסכלות אחרות. הסירים האלו עשויים לעלות יותר, אבל הם מסוג הכלים שמחזיקים עשורים ועוברים בירושה. מומלץ להשתמש בסיר מברזל יצוק (המכונה פויקע ויתאים גם לתנאי שטח) או בסירי קדירה מחרס ללא גלזורה. עבור האחרון, חשוב שנשרה את הסיר במים כחצי שעה לפני השימוש בו.
מחפשים רעיונות? הציצו במתכונים ששיתפתי באתר, חלקם עוסקים גם בבישול ארוך