סדנת בישול אסייתית
בשנים האחרונות עשה המטבח האסייתי קפיצה אדירה מבחינת המודעות הצרכנית.
ממספר מסעדות "סיניות" בודדות שכללו בתפריט אגרול ואורז מוקפץ, החלו לצוץ בהתחלה מסעדות סושי ולאחריהן צץ המטבח התאילנדי, והיום כבר מסעדות אינדונזיות ומנות אותנטיות מחבלי ארץ ספציפיים.
בנוסף, הגעת העובדים הזרים מתאילנד הודו והפיליפינים יצרה קהילה במקומות מסויימים בארץ ובאזורים אלו ניתן היום להשיג חומרי גלם שיכולנו בעבר רק לחלום עליהם, טריים ובמחיר שווה לכל נפש.
המטבח האסייתי כל כך רחב. בחרנו רק דוגמה קטנה של מנות שהפכו פופולריות בשנים האחרונות במסעדות בישראל ובדוכני המזון כמו באן במילוי בשר מפורק או סלט פפאיה ירוקה, מרק ראמן או סושי ודים סאם.
בסדנת הבישול האסייתית נלמד על אמצעי הבישול, על חומרי הגלם האותנטיים (ועל התחליפים הכשרים) וגם על איזון הטעמים שלהם – מושג מפתח במטבח האסייתי.
מהמנות בסדנת הבישול האסייתית
- מרק טום יאם / מרק דלעת וקארי על חלב קוקוס
- סמוסה במילוי תפו"א ואפונה/ ספרינג רול
- סלט סום-טאם – סלט פפאיה ירוקה / סלט גזר וג'ינג'ר עם ארוגולה/ סלט כרוב פיקנטי עם כוסברה וחמוציות
- אורז תבלינים הודי עם שקדים קלוים / פאד תאי ירקות ואיטריות אורז / דים סאם כדורי עוף / שיפודי סאטה עוף
- קציצות בקר בצ'ילי מתוק / באן במילוי תרד– לחמניות מאודות / באן בשר מפורק / שיפודי סאטה סלמון / באו במילוי בטטה ג'ינג'ר ובוטנים– לחמניות מאודות / קדרת בקר בקארי אדום ובוטנים \ עוף בקארי ירוק שעועית וחלב קוקוס
- טפיוקה ברוטב חלב קוקוס וליצ'י \ בננה בציפוי קוקוס ורוטב קרמל