3 מרקים קלילים שירעננו לך את הקיץ
העונה החמה כבר מגיעה לשיאה וזהו הזמן המושלם להתנסויות חדשות. חלקנו נתכנן חופשה חלומית ליעד חדש, אחרים מאיתנו נתנסה בתחום עניין חדש, אך יש דבר אחד שתמיד כיף להכניס לרשימת היעדים שלנו בקיץ – לחוות טעמים חדשים. כשאנו חושבים על מאכלי קיץ, רובנו לא נכלול מרק בתוכניות שלנו. עם זאת, יש לא מעט רכיבים עונתיים האופייניים לקיץ שאיתם ניתן להכין מרקים מרעננים, פושרים ושיכולים לסגור את הפינה לארוחת צוהריים קלה. אלו שלושה מרקים ששווה להכניס לתפריט בעונה הקרובה.
מרק זוקיני פיקנטי
הם ירוקים ורעננים, מתקתקים ועם ארומה ירוקה משגעת. אין ספק שהזוקיני הוא אחד הפלאים של עונת הקיץ. המתכון המהיר וקל ההכנה הזה אידיאלי לאירוח.
רכיבים
4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
1/2 פלפל חריף קצוץ ללא זרעים
3 שיני שום, קצוצות
קילו זוקיני חתוך לקוביות
1.5 כוסות לחם יבש קצוץ
3 כוסות ציר עוף (או ציר ירקות לטבעוניים שבינינו)
1 כוס מים
1/2 כוס עלי נענע טריים קצוצים גס
1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצים גס
2 כפיות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
מטגנים בשמן הזית את הבצל והפלפל ולאחר השחמה, מוסיפים את הזוקיני ומקפיצים קלות. מוסיפים את כל שאר הרכיבים ומכסים בציר ומים. מבשלים עד לריכוך הזוקיני וטוחנים בבלנדר מוט.
את המרק הזה ניתן להגיש חם, פושר או אפילו קר. לאירוח, נוכל להגיש אותו בכוסות צ'ייסר עם מעט בצל ירוק קצוץ כשוט מרענן.
מרק עגבניות
שדרוג מורכב וייחודי יותר מהגספאצ'ו המסורתי. מעבר למרקם המענג ועושר הטעמים, המרק הזה גדוש בוויטמינים ומינרלים.
רכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
2 גזרים בינוניים פרוסים
5 שיני שום כתושות
2 פחיות קוביות עגבניות או קילו עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 כוסות מים
1.5 כוסות מיץ תפוזים סחוט
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
10 עלי בזיליקום טרי
⅓ כוס שמנת מתוקה
מטגנים את הבצל ולאחר שנעשה שקוף, מוסיפים את כל שאר הרכיבים, מורידים מהאש וטוחנים. תוך 5 דקות יש לנו מרק מושלם.
מרק קרם אספרגוס
לחובבי הטעם האגוזי והעשיר של האספרגוס ומרקמים קרמיים, מדובר בתענוג טהור. המרק המשביע ודל הקלוריות הזה הוא מושלם לימים לוהטים בהם רק מחפשים משהו קל לסגור איתו את הצוהריים.
רכיבים
2 כפות שמן זית
קילו אספרגוס קצוץ גס
1 כרישה גדולה שטופה היטב וקצוצה
1 גזר בינוני, קצוץ
1 שן שום, חצויה
1 עלה דפנה
מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל גרוס טרי
9 כוסות מים
2 תפוחי אדמה לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
6 עד 7 כוסות ציר אספרגוס (ניתן להרתיח את גזעי האספרגוס הקשים עם שאריות הגזר והכרישה להכנת הציר).
3 כוסות בייבי תרד
חצי לימון חתוך לקוביות
50 גר' גילופי גבינת פרמזן טרייה
מטגנים בשמן הזית את הכרישה עד שנעשית שקופה. לאחר מכן, מוסיפים את הגזר, התרד, עלה הדפנה, האספרגוס, תפוחי האדמה והשום. לאחר הקפצה קלה, מכסים במים ובציר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך כל הירקות וטוחנים למרקם קרמי. מגישים עם נגיעה של פרמזן.
שיהיה קיץ מרענן ומפנק לכולנו וכמובן-
בתיאבון!