עוף בזיתי קלמטה ופלפל אדום
שוקיות עוף נקיים
250 גר' זיתי קאלאמטה
8 פלפלים אדומים חתוכים לשמיניות
6 עגבניות גדולות ובשלות, חתוכות לקוביות קטנות
2 בצלים סגולים קצוצים דק
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות יין אדום
כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
קמצוץ תימין
מחממים את שמן הזית בסיר, ומטגנים היטב את חלקי העוף כ 10 דקות עד השחמה מלאה. מוסיפים את הבצל הקצוץ הזיתים והפלפלים תוך כדי בחישה. מוסיפים את היין האדום ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות התימין והמים, מכסים ומבשלים שעה. מסירים מכסה, מתבלים, ומצמצמים נוזלים עד לרמת רוטב סמיך.