סמוסה בשני מילויים ורוטב יוגורט רענן
לבצק:
כוס וחצי קמח לבן ( כ – 220 גר' )
2 כפיות שטוחות של מלח דק
2 כפות שמן צמחי
100 מל' מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
מערבבים את החומרים היבשים בקערה. יוצרים שקע במרכז הקמח, ומוסיפים את השמן ומיים בהדרגה ליצירת בצק . ע"ג משטח מקומח קלות לשים קת הבצק מס' דקות ליצירת בצק חלק ואלסטי מניחים בקערה נקיה סוגרים בניילון ניצמד, ומשהים ל ½ שעה.
צרים צורת נקניק, ופורסים ל 12-14 פרוסות. מרדדים כול פרוסה לעיגול, וחוצים לחצאי עיגולים. מברישים קלות במים את דפנות חצי העיגול. מביאים את פינת חצי העיגול למרכז הצד המעוגל, ומהדקים ליצירת "כיס", אותו ממלאים בתוכן. מהדקים את השוליים הפנויים, לסגירת הכיס, ומטגנים בשמן עמוק.
למילוי בשרי:
1/5 ק"ג בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום
כף ג'ינג'ר מגורר
½ כפית אבקת צ'ילי
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
2 כפיות גרם מסלה
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כף מיץ לימון
חופן עלי מנטה קצוצה
מטגנים בצל להזהבה. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, ותבלינים, מאדים קלות ( לפתיחת התבלינים ), ומוסיפים את הבשר הטחון. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהבשר שחום, ומסירים מהאש.
מוסיפים את מיץ הלימון ואת המנטה הקצוצה, ומצננים היטב לפני המילוי.
למילוי צמחוני:
½ ק"ג גזרים קלופים ומבושלים בשלמות כ- 20 דקות עד לתחילת ריכוך.
2 בצלים בינוניים קצוצים
שורש למון גראס קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
כף ג'ינג'ר מגורר
כפית זרעי שומר קטושים
½ כפית אבקת צ'ילי
2 כפיות שטוחות מלח
חופן עלי כוסברה קצוצים
פורסים וקוצצים את הגזרים לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הלמון גראס ,שיני השום, הג'ינג'ר והתבלינים, וממשיכים לטגן דקה. מוסיפים את הגזרים הקצוצים והמלח, ומסירים המאש. מוסיפים את הכוסברה, ומצננים לפני המילוי.
לרוטב:
טוחנים בפוד פרוססור חופן גדול של עלי מנטה עם שן שום אחת וכפית מלח.
מוסיפים גביע יוגורט ומערבבים מחזירים למקרר עד לשימוש.