בצק פילו

בצק פילו – מאפים מלוחים ומתוקים

אצבעות וולינגטון סלמון עם פסטו נענע ופטריות

מצמידים שני עלי פילו בעזרת שמן זית, חותכים רצועות של 4 *16 סמ', מורחים פסטו ומכסים 2/3 של אצבעות סלמון מושחמות, ומצופות בדוקסל פטריות. אופים עד השחמה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
לפסטו נענע: מעבדים במעבד מזון חופן עלי נענע, 2 שיני שום, 30 גר' פרמז'אן, וחופן צנובר קלוי, מלח ופלפל לבן.
לדוקסל פטריות: קוצצים חבילת פטריות, ובצל לבן אחד. מטגנים על תערובת חמאה ושמן זית את הבצל ומוסיפים את הפטריות בהשחמת הבצל. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס, ומלח.

שקיות פילו במילוי תפוחים אגוזים ודבש

לשקיות הפילו: 2 עלים מוצמדים במחמאה מומסת, חתוכים לריבוע של 10*10
למילוי: ממיסים במחבת רחבה ½ כוס סוכר ו 50 גר' מחמאה מוסיפים את הפירות (אגסים, או תפוחים חתוכים לחצאי פרוסות) ומקפיצים עד לקבלת גוון זהוב. מצרפים אל הפירות 2 כפות דבש ומקפיצים דקה נוספת. מצננים היטב לפני המילוי.
מניחים כף מילוי במרכז הריבוע, ומצמידים את פינות הריבוע לכיסוי המילוי. מהדקים היטב ומברישים במחמאה מומסת. אופים בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

לחצו לצפייה במתכון וידאו למאפה שכבות פילו גבינות ומנגולד

בקלאווה

חבילת עלי פילו
300 גר' מחמאה מומסת
2 כוסות שקדים ואגוזים טחונים
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון

מערבבים שקדים סוכר וקינמון יחד. מניחים שיכבה של עלי פילו בתבנית משומנת בחמאה. את העלים עצמם מורחים במחמאה מומסת לפני סידורם בתבנית. עליהם משטחים מעט בתערובת השקדים ושוב שכבת עלים ( 3-4 עלים לשכבה).חוזרים על השכבות הזהות בעובי של שקדים ופילו, ומסיימים בשכבת עלים גבוה מהקודמות. מסמנים בסכין את החיתוך העתידי של פרוסות הבקלאווה, משפריצים מעט מים ואופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות, לשעה.
לסירופ: שמים בסיר 3 כוסות סוכר, כוס דבש, 2 כוסות מים, מקל קינמון וכפית מסמרי ציפורן. מרתיחים למשך 15 דקות ע"ג להבה גבוה. לאחר שהבקלאווה יוצאת מהתנור מניחים לה להצטנן מעט, ומוזגים את הסירופ הרותח ע"ג המאפה. חותכים החוצה את בקלאווה שסומנה קודם לכן.