בסבוסה (מספיק ל 3 תבניות ביתיות)
לעוגה:
250 מ"ל שמן
500 מ"ל שמנת צמחית
150 גרם קוקוס טחון
240 גרם קמח מנופה
370 גרם סולת
3 שקיות אבקת אפיה
9 ביצים
500 גרם סוכר
לסירופ:
3כוסות סוכר
3כוסות מים
מקל וניל
1.5 כוס דבש
150 גר' חמאה
מערבבים את כל מרכיבי העוגה היטב במיקסר, 190 מעלות למשך 45 דקות. מוציאים מהתנור ומסמנים ע"ג העוגה מעוינים. מחזירים לתנור לעוד 20 דקות עד שהעוגה יבשה. פורסים לפי הסימונים, אך משאירים בתבנית. מכינים את הסירופ ויוצקים על העוגה.
להכנת הסירופ מביאים את הסוכר והמים יחד עם מקל הוניל לרתיחה. חוצים את מקל הוניל לאורכו, ומקרצפים את הגרגרים חזרה לסירופ. מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה מלאה של החמאה.