אודותי
אומרים שהמקצוע בוחר בך…
כשאני נזכר בילדותי אני מבין פתאום איך תמיד נמשכתי לבישול. הייתי מסתובב במטבח כשאימי מבשלת ובוחן מה היא עושה מגיל צעיר מאוד, תמיד עיינתי בספרי הבישול של אימי, ופעם בכמה ימים הכנתי משהו מהמתכונים.
בטיולים עם החבר'ה תמיד הייתי זה שאחראי על האוכל, ואפילו בצבא ידעתי להכין לפלוגה מעדנים ממנות הקרב בתרגילים. באופן טבעי נמשכתי לעבודה במסעדנות כשהמטרה הייתה קודם כל ללמוד כמה שיותר.
עבדתי במסעדות מהטובות בארץ ועם חומרי גלם מיוחדים ביותר. הייתי שף בקייטרינג מהמובילים בענף ולבסוף גם פתחתי מסעדה משלי. כל טיול בארץ ובחו"ל הפך להיות קודם כל טיול קולינרי, רציתי להכיר את המקום דרך המטבח שלו ולטעום דברים מיוחדים שלא טעמתי מעולם.
מאז העולם השתנה… הידע שנמצא היום באינטרנט ובתוכניות הבישול זמין מאוד לכולם. חומרי הגלם מוטסים לכל מקום בעולם ואם לא, אפשר לקנות אותם באינטרנט ולהשיגם יחסית בקלות.
כל אחד יכול היום להכין כמעט הכל! לפעמים יש הרגשה אפילו של יותר מידי מידע וזה קצת מבלבל, ולכן רבים עדיין מעדיפים ללמוד בצורה הישנה והטובה.
אז החלטתי לשלב את שני התחומים שאני אוהב – אנשים ואוכל, ולקיים סדנאות בישול וחוויה
יש משהו באוכל ובבישול שמקרב אנשים. מימי קדם ועד היום, בכל מקום בעולם, אנשים מבשלים יחד, ואפילו היו מתחמי בישול ותנורים משותפים בשכונות. הנשים במשפחה המורחבת היו מתקבצות לגלגל עלי גפן ולהכין עוגיות מעמול או שפצלה וריבות.
החוויה הזאת היא בטבע שלנו…
אני מזמין אתכם לחוויה מקרבת ומגבשת כקבוצה מהעבודה, משפחה גרעינית או מורחבת ואפילו זוג.
יוחנן ברנשטיין,
שף דרך הבישול