סדנת בישול תאילנדית
בעבר הרחוק בישראל היו מסעדות סיניות שלא בטוח שסיני היה מזהה משהו בתפריט כאוכל סיני…
מאז קמו מסעדות אסייתיות והתחלנו להכיר מנות מהיבשת העצומה הזאת. התפריטים שילבו מנות כמו סושי ומוקפצים ובעיקר התאימו את התפריט לחיך הישראלי. היום אפשר למצוא מסעדות המתמחות בחבל ארץ מסויים.
בארצות גדולות כמו באסיה, האוכל בדרום המדינה יכול להיות שונה מהאוכל בצפון המדינה, המנות נאמנות למקור בטעמים ובחומרי הגלם.
העובדים הזרים מאסיה יצרו ביקוש של חומרי הגלם שלהם, וכך אפשר להשיג היום המון מוצרים מהמזרח הרחוק בחנויות המתמחות, וגם החקלאים הישראלים התחילו לגדל את הירקות ועשבי התיבול לבקשת החנויות והשפים.
המטבח האסייתי והתאילנדי במיוחד מתאפיין באיזון טעמים מופתי ומצד שני טעמים חזקים מאוד.
אז אם חזרתם מטיול בתאילנד ובא לכם ללמוד להכין מנה שאכלתם שם, או שאולי אתם לקוחות קבועים במסעדות תאילנדיות. זו הסדנה בשבילכם!
מהמנות בסדנת הבישול התאילנדית
- מרק טום יאם / ספרינג רול מטוגן ורוטב צ'ילי מתוק / פסה – עלי חסה במילוי קריספי לברק ועשבי תיבול.
- סלט סום טאם – סלט פפאיה ירוקה עם בוטנים וכוסברה / סלט דג ים ואיטריות זכוכית / סלט נאם טוק – סלט עשבי תיבול חריף ובשר בקר / פאד תאי.
- באו בקר – לחמניות מאודות במילוי בשר מפורק / באן סטיקי רייס עם ספייסי מיונז / פאד סי יו – רצועות סינטה מוקפצות עם שבבי אורז וירוקים / פאד קפאו – בשר טחון מטוגן לצד אורז.
- סטיקי רייס.
- פילה דג בקארי אדום / פרגית בקארי ירוק עם שעועית ואפונה.
- טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות העונה.