סדנת בישול איטלקי
המטבח האיטלקי פופולרי מאוד בעולם המערבי ומתאים מאוד לתפריט הים תיכוני, לאקלים שלנו ולחומרי הגלם הנפוצים בארץ. הפסטה והפיצה הן מהמנות הנפוצות ביותר בעולם.
לא פלא שסדנת הבישול האיטלקי היא מהסדנאות הנמכרות ביותר ומתאימות למכנה משותף רחב ביותר ומתאימות גם לקבוצות גדולות.
בסדנה האיטלקית נלמד ונכין מנות אייקוניות מהמטבח האיטלקי לצד מנות שף מיוחדות שמתכתבות עם הסגנון וחומרי הגלם האיטלקיים.
נכין פסטות בעבודת יד כמו טורטליני ורביולי, פטוצ'יני ופפרדלה וגם לזניה וקנלוני.
נכין פיצות ופוקצ'ות, ריזוטו וארנצ'יני, טירמיסו ומרנג איטלקי.
בתפריט קיימות אפשרויות רבות מהן תצטרכו לבחור את המנות שנעשה בסדנה (לא יהיה פשוט, כולן מעולות) כך שיש אפשרות להתחשב בכל המשתתפים שמוגבלים בתזונה.
ואם אכלתם מנה בביקור האחרון שלכם באיטליה ותרצו ללמוד כיצד להכין אותה, שאלו אותנו ויש סיכוי שנוכל להכניס את המנה לסדנה 🙂
מהמנות שבסדנת הבישול האיטלקית:
- פוקצ'ה חמה עם מגוון טופינג / מרק עגבניות כפרי עם יין לבן שמן זית ושום.
- סלט בייבי קפרזה / אנטיפסטי ירקות קלויים / סלט פנצנלה – עגבניות צלפים וזיתים ולחם כפרי / סלט עלים בויניגרט פירות העונה.
- ארנצ'יני – כדורי אורז מטוגנים במילוי מוצרלה / קרפציו סינטה צרובה.
- טורטליני גבינות ואגוזים ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה / טליאטלה סאן מרקו – קרעי פסטה ברוטב יין לבן עם צנוברים, עגבניות מיובשות ותרד / קנלוני במילוי בטטה ושקדים / רביולי בטטה ברוטב פסטו/ פסטה טריה ברוטב בולונז וודקה.
- סלמון בקראסט עשבי תיבול ופרמזן /ריזוטו פיטריות ושקדים קלויים / תבשיל קציצות בקר וסלק ברוטב עגבניות וארטישוקים / גלילת חזה עוף בזיליקום ופלפלים ציבעוניים /סלמון בחרדל ויין לבן על מיטה של עשבי תיבול.
- טירמיסו / מרנג לימון / טארט אגסים וקרם שקדים / בום שוקולד חם / קרמבל תפוחים והל.
מספר המנות שנכין בסדנה תלוי במספר המשתתפים, אבל נכין ארוחה מלאה הכוללת מנות ראשונות, סלטים, תוספות, עיקריות וקינוח. דבר אחד בטוח זה שלא תצאו רעבים…