4 מתכונים קלילים לקיץ המתקרב
אחרי חורף סוער במיוחד וכנרת מלאה, החום הולך ותופס אותנו. פתאום כל החשק ללחמים טריים ישר מהתנור ולמרקים מהבילים מפנה את מקומו למנות קלילות יותר. עד כמה שכיף להשקיע במנות עשירות וממלאות, לפעמים הפינוק האמיתי יכול להגיע דווקא מדברים פשוטים ומרעננים. כדי להכין את המטבח לקיץ ולקבל כמה רעיונות מהנים לאירוח, אלו כמה מתכונים פשוטים, כיפיים וטעימים להפליא שינעימו את הקיץ.
פסטה פרימוורה
על אף שמשמעות השם הוא "פסטה אביבית", היא לגמרי מתאימה גם לימי הקיץ. הפסטה מלאת הירוקים והמרעננת אינה מכילה הרבה מרכיבים והיא מסוג המנות שפשוט מתקתקים רגע כשאין כוח להשקיע, אבל כן רוצים להתפנק.
רכיבים:
פסטה קצרה (פוזילי, פנה פרפלה וכו')
צרור תרד
חצי כוס אפונה
8 עלי בזיליקום
חופן פטרוזיליה
4 שיני שום
כף טימין, מרווה או שתיהן
2 גזרים קצוצים לקוביות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אפשרויות נוספות לשילוב:
חצי כוס תפרחות ברוקולי או כרובית
הכנה:
מרתיחים סיר עם מים על האש.
בינתיים, קוצצים את השום לפרוסות דקיקות.
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או ווק ומוסיפים את השום. יש לוודא כי השום רק מזהיב ולא נחרך כדי למנוע מרירות. מוסיפים את הגזר והאפונה (והברוקולי/כרובית) יחד עם הטימין/מרווה ומקפיצים יחד.
כלל ברזל במטבח האיטלקי – רוטב תמיד מחכה לפסטה, פסטה לעולם לא תמתין לרוטב. לכן, חשוב שנתזמן את הוספת הפסטה למים הרותחים לשלב בו אנחנו קרובים להשלמת הרוטב. את הפסטה נבשל על פי הוראות היצרן ונוסיף מלח רק אחרי שהמים מגיעים לרתיחה שנייה.
אחרי שהירקות מתרככים חלקית, ניתן להוסיף את התרד פנימה ולהוסיף כרבע כוס ממי הבישול של הפסטה. כשהרוטב מצטמצם לדרגה הרצויה, נסנן את הפסטה ונוסיף אותה כשהיא חמה היישר אל הרוטב. אחרי מספר הקפצות, מורידים מהאש ומגישים עם כמה גילופי פרמזן.
ספרינג רולז
אחד הפינוקים הכי כיפיים ואחלה הפעלה לילדים. הספרינג רולז הם הגרסה הטרייה, הבריאה והמרעננת יותר של האגרולים מימי האייטיז העליזים. תוך כמה דקות, תהיה לך ארוחת צוהריים צבעונית וטעימה.
רכיבים:
4 פלפלים ממגוון צבעים
4 גזרים
1 אבוקדו
כוס נבטי שעועית
[את כל הירקות נחתוך לרצועות דקות)
חופן שעועית ירוקה חלוטה
3 גבעולי בצל ירוק מחולקים לרבעים
12 עלי חסה
12 דפי אורז
כמה טיפות של שמן שומשום
רוטב סויה
אפשרויות נוספות לשילוב:
חופן אצות וואקמה מושרות במים חמים
פטריות/בצל/תרד מוקפצים
הכנה:
הכי פשוט בעולם! פשוט מכינים לנו פס קטן עם כל רצועות הירקות. את דפי האורז נשרה לכמה שניות במים, נמקם במרכז עלה חסה ועליו את רצועות הירקות וחתיכת בצל ירוק אחת. מקפלים את שולי הדף למרכז ואז מגלגלים מלמטה למעלה, כמו עלי גפן או לאפה.
מערבבים רוטב סויה עם שמן שומשום ומגישים לצד הספרינג רולז.
טיפ בונוס – משקה מרענן בשניות
חליטה של לואיזה או נענע ניתן להמיר בקלות למשקה קר ומרענן. רק מוסיפים המון לימון או כפית רכז רימונים וקוביות קרח ומגישים מיד!
חיטה וירקות ירוקים
הסלט הזה יכול לבא חם או קר
הוא נטרלי בטעמו ולכן יכול להיות תוספת להמון מאכלים (במיוחד כאלה עם רוטב)
אפשר להחליף כל ירק ירוק בירק אחר לפי הטעם והעונה למשל בחורף מתחילה עונת האפונה הסינית (אפונת שלג) בקיץ יש אספרגוס נהדר
את הירקות הירוקים צריך לבשל בשיטה הירוקה כדי שישמרו על הצבע הירוק היפה לאורך זמן גם לאחר חימום
השיטה היא כזו:
מכינים קערה עם מי קרח (ממש ממש קרים עם הרבה קרח)
מרתיחים סיר מים גדול עם מעט מלח
זורקים למים הרותחים את הירק לשתי דקות ומוציאים ישר למי הקרח
אם משתמשים בירקות קפואים – הם כבר חלוטים ולא צריך לבשל אותם רק להפשיר אותם במים קרים
המרכיבים:
3 כוסות חיטה
2 כוסות אפונת גינה
2 כוסות שעועית ירוקה
כוס פולי סויה (אדממה) מקולפים
כף גרם מלח
רבע כוס שמן זית
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס בצל ירוק קצוץ טבעות
כוס עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
לשטוף את החיטה היטב ולשים בסיר מים
להביא לרתיחה ולבשל 15-20 דקות
לקרר את החיטה
לערבב את כל המרכיבים למעט בזיליקום
להוסיף בזיליקום רגע לפני ההגשה
מג'דרה של קינואה וגוג'י ברי
התוספת הזו ממש בריאה. היא עשירה בחלבון וללא גלוטן. בנוסף, היא צבעונית ויפה, ונראית מעולה על השולחן. את הגוג'י ברי אפשר לקנות בכל חנות טבע וכיום גם ברוב הסופרמרקטים.
המרכיבים:
2 כוסות קינואה לבנה
1.5 כוסות עדשים שחורות מבריקות
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק חתוך לטבעות
2/3 כוס גוג'י ברי
רבע כפית כמון
חצי כפית חוואיג' למרק
כף מלח
אופן ההכנה:
כל מרכיב אני מבשל בנפרד ואז מערבב. כך הצבעים מופרדים יותר והתוצאה מרשימה יותר. (זה מה שאנחנו מנסים לעשות, לא?). אפשר (ואפילו כדאי) לבשל את המרכיבים יום מראש.
שלב א' – בישול
את הקינואה מבשלים כמו אורז – מחממים בסיר עם מעט מאוד שמן ומוסיפים 4 כוסות מים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהקינואה סופחת את כל המים.
את העדשים מבשלים בסיר עם מים (כל צבע בניפרד). מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות.
את הבצל מטגנים להשחמה עם מעט שמן במחבת.
על הגוג'י ברי שופכים מים רותחים ומסננים מיד. כך הם מתרככים מעט.
יש לקרר את כל המרכיבים לפני הערבוב.
שלב ב' – ערבוב
לערבב את כל המרכיבים ולתקן תיבול לפי הטעם
מתכון זה נשלח אליכם באהבה מיוחנן. המתכון, וכל הזכויות בו, שמורות ושייכות ליוחנן. אין להעתיק ו/או לפרסם מתכון זה ללא אישור מראש מיוחנן ומתן קרדיט בהתאם. אתם כמובן מוזמנים לנסות את המתכון וליהנות ממנו. אם יש לכם הערות או הארות, נשמח לשמוע.
בתאבון.