עוגת שוקולד שכבות
400 גר' קמח לבן
200 גר' אבקת קקאו
2 כפיות סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
600 גר' סוכר
150 גר' שוקולד מריר
350 מל' מים רותחים
4 ביצים
180מל' שמן קנולה מועשר
פחית קרם קוקוס
כפית מלח דק
כפית תמצית וניל
מערבבים יחד את החומרים היבשים ( קמח , קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מחצית מכמות הסוכר, ומלח).
ממיסים את השוקולד במים הרותחים. טורפים היטב, במהירות הגבוה ביותר, את הביצים יחד עם הסוכר שנותר לקצף יציב. כ 5 דקות במיקסר. (נוצר קצף טוב גם ללא הפרדת חלמונים וחלבונים).
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי טריפה את השוקולד המומס, השמן, חלב הקוקוס ותמצית הוניל.מוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מעבדים למסה חלקה. מחממים תנור ל 160-165 מעלות.
מרפדים 3 תבניות עגולות בנייר אפיה משומן ומחלקים את המסה בין שלושת התבניות. אופים עד לייבוש העוגות (קיסם יבש במרכז העוגה ) כ 35 דקות.
מכינים את הציפוי:
מביאים 250 מל' שמנת מתוקה לרתיחה. מוסיפים 450 גר' שוקולד מריר, מערבבים ומסירים מהאש.
בוחשים היטב להמסת השוקולד תוך כדי הוספת 50 גר' חמאה, קוביה קטנה בכול פעם. יוצא רוטב שוקולד סמיך מאוד ומבריק מאוד.
"בונים" שכבות של עוגה ורוטב, ומצפים את השכבה העליונה. בקרור הרוטב, והעוגה, מתמצקים. מומלץ להוציא מהמקרר כ 20 דקות לפני הפריסה.