מתכון למרק עגבניות – פשוט וקל
טוב, המרק הזה הוא אחד המרקים הפשוטים וגם אחד המושלמים. יש בו מעט מאוד מרכיבים והוא לא דורש כמעט הכנה מוקדמת של קיצוץ וקילוף, יש לו מרקם מושלם של מרק קרמי אבל הוא טבעוני לגמרי.
**כדאי להשתמש בעגבניות שהתרככו מעט במקרר או אפילו לקנות כאלו בשוק בדרך כלל במחיר מוזל**
מה אנחנו צריכים?
- 2 ק"ג עגבניות בשלות ואדומות
- 8-10 שיני שום קלוף
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס יין לבן
- 3 ענפים של טימין
פשוט שמים את כל המרכיבים כמו שהם (עגבניות שלמות!) בסיר מכוסה על להבה בינונית, מערבבים מידי פעם עד שהעגבניות מתפרקות.
מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים בבלנדר מוט ומסננים, וכאן החלק החשוב ביותר – כשמסננים מנסים להעביר את כל תוכן המרק דרך המסננת, כך יהיה למרק גוף עשיר ולא יהיה מיימי. השיטה הטובה ביותר היא בעזרת מצקת, מסובבים מצקת בתוך המסננת עד שנשארות ממש הקליפות.
זהו, המרק מוכן! אפשר לקשט בעירית קצוצה ובזילוף של שמן זית.
בתיאבון 🙂