טליאטלה אדום ברוטב פטריות ושמנת
לבצק הפסטה:
400 גר' קמח לבן
3 ביצים טרופות
כפית מלח שטוחה
2-3 כפות שמן זית
150 גר' מחית סלק שבושל, רוסק, וניסחט.
לרוטב השמנת:
2 בצלים אדומים קצוצים דק ( או 5 בצלצלי שלוט )
600 גר' פטריות יער ושמפיניון, בחתיכות גדולות ( ½ שמפיניון קטן או ¼ גדול )
6 שיני שום
שמן זית לטיגון
חופן עלים ( פטרוזיליה טימין וריחן טריים ) קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
500 מ"ל שמנת מתוקה, שצומצמה למחצית נפחה הראשוני.
לבצק: מעבדים את כול החומרים במעבד מזון (בפולסים) או ביד לבצק רך ומניחים במקרר לחצי שעה. פותחים לעלים ארוכים, 3 מ"מ עובי, במכונה (הסבר מפורט בסדנה) ומהם חותכים את האטריות הרחבות.
לרוטב: מטגנים בצל ושום עד לשקיפות, מוסיפים את פטריות היער והמלח ומאדים עד לייבוש הפטריות. מוסיפים את העלים הקצוצים מערבבים כדקה, ומוסיפים את השמנת המצומצמת.
מבשלים את הפסטה 2-3 דקות בסיר עם מים רותחים, ומגישים עם הרוטב.