טאליאטלה ברוטב חצילים מאודים, פסטו, נענע ושמן זית
לבצק הפסטה:
500 גר' קמח לבן
5 ביצים טרופות
כפית מלח שטוחה
2-3 כפות שמן זית
לפסטה: מעבדים את הסלק ואח"כ את הביצים במעבד מזון . מוסיפים לקמח את הבלילה המלח ושמן הזית ולשים ביד לבצק רך. ומניחים עטוף בניילון לחצי שעה . פותחים לעלים ארוכים , 3 מ"מ עובי ,במכונה ( הסבר מפורט בסדנה ), חותכים חלקים של 25 ס"מ, מקפלים לאורך בקיפולים של 2 סמ', ופורסים ברוחב של 2 ס"מ. פותחים לאטריות רכבות, ומניחים לייבוש עד לבישול. מבשלים את הפסטה 2-3 דקות בסיר עם מים רותחים, ומגישים עם הרוטב.
לרוטב פסטו אליאוליו: קולפים חותכים לקוביות של 2 ס"מ ומאדים את החצילים. מכינים פסטו מעלי נענע טריים (מחב' אחת), 6 שיני שום 100 גר' צנובר קלוי כוס שמן זית מלח ופלפל לבן. " פותחים " את הפסטו במחבת ווק, ומצרפים את החצילים המאודים ,והטאליאטלה המבושלת מבעוד מועד, תוך כדי ערבוב, לכיסוי מלא של האטריות.